Házilagos duguláselhárítás csak természetesen

Duguláselhárítás alkalmával természetes, hogy mindannyian gyors megoldást szeretnénk találni a problémára. Ehhez legtöbben az üzletekben kapható vegyi anyagokat választják, hiszen a színes csodaszerek gyors eredményeket ígérnek. Mielőtt azonban olyan terméket választana, mely károsíthatja a vezetéket, veszélyes lehet a használat során, sőt, még a környezetet is károsítja, érdemes inkább elgondolkodnia azon, hogy milyen alapanyagokat talál meg a háztartásban, melyek sikeresen vethetőek be a lefolyó átjárhatóságának biztosítása érdekében.

Nyilvánvaló, hogy a megelőzésnek fontos szerep jut a dugulások kapcsán is, ám ha már bekövetkezett a baj, a bórax és a forró víz kombinációjával sokat tehet annak érdekében, hogy újra kifogástalanul működjön a rendszer. A lefolyo.hu duguláselhárító szakemberei a következő természetes módszereket ajánják még a megelőzés szempontjából.


Az ecetet nem csak vízkőoldás alkalmával használhatjuk eredményesen, hanem a dugulásokra is kifejezetten pozitív hatása van – természetesen a megfelelő további összetevő hozzáadásával. Szódabikarbónával keverve a habzás során keletkezett savak gondoskodnak arról, hogy ne kelljen a visszafolyó szennyvíz kellemetlenségeitől szenvednie. Az olcsó megoldások kedvelői számára a só, szódabikarbóna, és ecet hármasa is remek választásnak bizonyul, hiszen hatékonyan vethető be az elegy, mind a konyhai mosogató esetében, mind a fürdőszobában. Ez utóbbi helyiségben a legtöbb problémát a túl sok mosószer, tusfürdő, vagy sampon használat okoz, de a hajszálak és a szappanmaradékok is felelőssé tehetőek az előforduló dugulásokért. A művelet végén a csőrendszer forró vízzel való átöblítése elpusztítja a baktériumokat, és eltünteti a kellemetlen szagokat is.

Talán sokan nem tudják, de a legtöbb szénsavas üdítőital is alkalmas lehet arra, hogy elhárítsa segítségükkel a dugulást. Fontos tudnia azonban, hogy sok esetben mi magunk tehetünk arról, ha felmerül a probléma otthonunkban. A nem megfelelő mennyiségben használt tisztálkodó szerek, mosópor és társaik alattomosan gyűlnek a vezetékben, és egy idő után nehezen átjárhatóvá teszik a lefolyót. Időnkénti forró vizes átöblítéssel sokat tehet annak érdekében, hogy a lerakódások távozzanak, és kifogástalan állapotban álljon rendelkezésére otthonának minden lefolyója. Vegyi anyagok helyett pedig érdemes megpróbálkozni azokkal a természetes módszerekkel, melyek már számtalanszor bizonyították hatékonyságukat a háztartásban.