Hogyan találjuk meg álmaink lakását?

Álmaink lakását megtalálni nem csak országos szinten nehéz, hanem a fővárosban, Budapesten is. Rengeteg ingatlant kell megnéznünk, míg találunk egy olyant, amely minden általunk elvárt szempontból megfelel.
Szerencsénk van, ha olyan anyagi kerettel rendelkezünk, amelyből szinte bármilyen lakást megvásárolhatunk. Ha nem ebbe a csoportba tartozunk, akkor is találhatunk számunkra megfelelő ingatlant, csak talán hosszabb idő alatt.
A ingatlanhirdetésekkel foglalkozó internetes oldalak, mint amilyen az ingatlantajolo.hu honlap is, segítségünkre lehet abban, hogy az olyan eladó ingatlanok is látókörünkbe essenek, amelyekről másképp nem szereznénk tudomást. A portálon több százezer eladó vagy kiadó ingatlan közül válogathatunk, több szűrési adat megadásával.


Az olcsóbb eladó ingatlan kategóriát Budapesten a kisebb, panoráma nélküli ingatlanok képviselik. Az egyszobás garzonokat akár 3-4 millióért is megkaphatjuk, hogyha nem ragaszkodunk a panorámához, vagy ahhoz, hogy a belvárosban legyen. Ezekben az esetekben az alacsony ár érdekében sok mindenről le kell mondanunk. Érdemes megfontolni, hogy a lakásnak milyen célt kell szolgálnia, hisz míg egy egyedülálló személynek kiváló lehet, addig egy pár esetében már szűkösnek tűnhet.

A kétszobás ingatlanok, fekvéstől függően még beleférhetnek az olcsó kategóriába. Ezek az ingatlanok általában panellakások. A panellakásnak is meg vannak az előnyei, akárcsak a hátrányai.

Panellakás esetében már 10 millió forintot is kérhetnek. Mindez attól függ, hogy a város mely részén található a lakás, és milyen állapotban van. Magánházat olcsón nem igazán lehet találni Budapesten.
Fontos, hogy mielőtt lakást keresnénk, jó előre tájékozódjunk az árakról, hisz ami először olcsónak tűnik, lehet, hogy később hatalmas összegeket fog felemészteni. Ajánlatos odafigyelni arra is, hogy a megvásárolni kívánt ingatlan hőszigetelve legyen, hisz így télen sem kell a fűtésszámlától rettegnünk. Ha nem vagyunk biztosak a választásunkban, kérjük ki egy hozzáértő személy segítségét.