Közterületi csúszda különféle korosztályú gyerekek számára

A közterületi játszóterek többnyire olyan mindannyiunk által jól ismert elemekből áll, melyek igazából már nagyszüleink korában is megvoltak, csak azóta anyagban és minőségben is fejlődésen mentek keresztül. Bár talán a többség kedvence a hinta, a csúszda is az egyik legnépszerűbb darab ezek közül.

Talán mindannyian emlékszünk, hogy gyerekként a fém csúszdák konkrétan égési sérüléseket tudtak okozni rövidnadrágos csupasz bőrünkön. Bár most is fel tudnak hevülni a műanyag darabok, de már korántsem olyan veszélyes, mint korábbi társaik, ráadásul a mai játszótéri elemek EU-s szabványok alapján készülnek, így jóval biztonságosabbak.

A modern játszóterek esetében igyekszenek az izgalmat és a biztonságot kimaxolni. Több helyen már kisebb csúszda rendszerekkel szerelik fel őket, a várakról különböző meredekségű és hosszúságú elemekről lehet lecsusszanni. Bár a legjobb csúszda megoldások a vizes kalandparkokban találhatóak, de a szárazföldi megoldások sem elhanyagolhatók manapság, sőt kifejezetten izgalmasak a gyerekeknek. Ezen a weboldalon pedig olyan csodás elemek találhatóak, amelyek bármilyen közterületi játszótéren megállják a helyüket.