Melyik típusú teraszburkolat környezetkímélő?

járólapok

Most már nem csak a magánháznál található teraszokat érdemes burkolni, hanem a panellakásokban találhatóakat is. Többféle teraszburkolat között választhatunk attól függően, hogy hová és mennyire tartósat szeretnénk.

A teraszburkolat.hu szerint, a modern technológiának köszönhetően most már azok is találhatnak maguknak teraszburkoló anyagot, akiknek fontos a környezetvédelem, és nem szeretnének fa teraszburkolót használni az otthonukban. Az új technológia ötvözi az újrahasznosított műanyagot a fával.

Ezáltal egy nagyon erős és mégis környezetkímélő burkolat készült belőle. Lefektetése nem igényel szakmai tudást, hisz egyszerűen, akár egy kirakós játék, összerakható. Egy már meglevő burkolatra is könnyedén ráhelyezhető, így nem csak időben, de anyagilag is sokkal kedvezőbb ez a megoldás.

Minden teraszburkolatnak megvan a maga előnye és hátránya is.

Nem csak árban, de minőségben is nagy különbség van a különböző teraszburkolatok között. A fa teraszburkolat talán a legnépszerűbb a kültéri járólapok között. Ez folyamatos ápolást és gondoskodást igényel. Lerakásnál alaposan oda kell figyelni, és speciális ragasztót kell hozzá használni.

Nagyon fontos, hogy a burkolat elemei pontosan illeszkedjenek, különben könnyen víz kerülhet alája, ami télen megfagy, s így tönkreteszi a szép burkolatot. Érdemes évente egyszer burkolatápolóval lekenni.

Ezt legfőképpen akkor tanácsos megismételni, ha olyan fedetlen helyen van a terasz, ahol a nap nagyon találja. Jó tudni, hogy a teraszburkolatok színe idővel változhat, attól függően, hogy mennyire van kitéve az időjárás szeszélyeinek.
A jól megválasztott, jó minőségű kültéri járólapok sok örömet okozhat majd az egész családnak.

Vásárlás előtt mindenképpen kérjük ki szakember véleményét, mert nem biztos, hogy a mi teraszunkra bármelyik teraszburkolat megfelel. Egy hozzáértő ember nem csak abban tud tanácsot adni, hogy milyen fajtát válasszunk, hanem abban is tud segíteni, hogy hogyan rakjuk le. Ha mintás teraszburkolatot szeretnénk, akkor egy jó szakember a minta kirakásában is tud segíteni.

Azonban a mintát alaposan gondoljuk meg, mert ami most nagyon tetszik, az lehet, hogy pár év múlva, amikor a burkolat színt vált, akkor már nem lesz olyan szép.