Adósságrendező hitel lehetőségek akár ingatlan fedezet nélkül

Hitelfelvétel kapcsán nem hanyagolhatjuk el az ingatlanfedezet szükségességének kérdéskörét, s nincs ez másként akkor sem, amikor adósságrendező hitelről van szó. Jelen gazdasági helyzetben sajnos sokak számára ismert a felhasznált folyószámlakeret, az ebből adódó akár 10-15 ezer forintnyi kamatköltség, valamint az egyéb hitelfelvételből adódó havi, rendszeres kiadás. Hasonló helyzetben gyakran felmerülhet bennünk a kérdés, hogy vajon milyen módon is tehetnénk eleget kötelezettségeinknek, hogy ne aggodalmaskodjunk nap mint nap a többfelé fennálló tartozás miatt.

adossagrendezohitel

Adósságrendezés módjai és szigorú feltételei

A tapasztalatok azt mutatják a hitelintézetek feltételeivel kapcsolatban, hogy bizony ingatlanfedezet nélkül csak jelentősen magasabb kamatokkal nyújtanak szabad felhasználásra hiteleket, ráadásul csak tovább nehezíti a hitel iránt érdeklődő helyzetét, ha jövedelméből már törlesztenie kell egy korábbi, hasonló szerződésből eredő hitelét. Nyilvánvaló tehát, hogy amennyiben az újabb hitelfelvétel célja a hitelkiváltás, akkor csakis ingatlanfedezet felajánlásával érhetőek el az alacsonyabb kamatok.

A rendszeres munkaviszony, és a meglévő hitel rendszeres, kifogástalan törlesztése természetesen elengedhetetlen a pozitív hitelbírálathoz, de amennyiben adósságrendező hitelen gondolkodik, amellett sem mehet el, hogy bizony a meglévő törlesztő részletek jövedelméhez mért nagysága is lényeges a hitelbírálat során.
Ne keseredjen el azonban, ha nem rendelkezik ingatlannal, ez még korántsem jelenti azt, hogy az ezt megkövetelő jelzáloghitelt ne vehetné igénybe. Nem kell ugyanis, hogy saját nevén legyen bejegyezve a fedezetként felajánlani kívánt ingatlan, ha tehát családtagjai között van olyan, aki sajátját felajánlaná, máris egy lépéssel közelebb lesz céljához. Szabad felhasználású adósságrendező hitel iránt érdeklődve tehát mindenképpen tisztában kell lennie azzal, hogy kamatcsökkenést kizárólag ingatlanfedezet felajánlása mellett érhet el. A tapasztalatok alapján azonban más módon gyakran nem is lehetséges a hitelfelvétel, hiszen a már meglévő részletek jövedelemhez mért nagysága sokszor kizárja a fedezet nélküli változatot.

Mivel a hitelintézetek célja is az, hogy a kihelyezett összegeket viszontlássák, így nyilvánvaló, hogy a jövedelem mellett egyéb biztosítékra – ingatlanfedezetre – is szükségük van sok esetben keresse a hitelmindenkinek.hu oldalát.