Kategória: jatek

Magyar falu program a gyerekek fejlődéséért

A játszóterek olyan platformok, ahol a gyerekek valóságosan fejlődhetnek, testileg, lelkileg, szociálisan egyaránt. Ahhoz, hogy a megfelelő korban a gyerekek a megfelelő ingereket elnyerjék szükséges, hogy megfelelő platformokat biztosítsunk számukra. A magyar falu program célja többek között az, hogy az olyan kisebb településekben is, ahol az össznépesség száma nem haladja meg az 5000 főt, legyen lehetősége a gyerekeknek játszani a játszótereken. Illetve szeretné a magyar falu program többek között azt is, hogy vonzóak maradjanak ezek a települések a szülők, a fiatalok számára. Mivel a gyermeknevelésben fontos szerepet töltenek be a társas tevékenységek, illetve az, hogy biztosítani tudjuk a gyerekek számára a megfelelő programokat, ezért támogatja az állam a magyar falu programnak a keretein belül a játszóterek felújítását, fejlesztését. A magyar falu program keretein belül egy ötmilliós összegre pályázhatnak a települések. A mostani kiírás „óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztésére” is szól, az 5000 lélekszám alatti települések ezeknek a játszótereknek a felújítására adhatják be az igényüket. A pályázat megnyerését követően olyan cégekkel is felvehetik a kapcsolatot, akik EU-s szabványoknak megfelelő játszóterek kialakításával foglalkoznak. Ilyen többek között a Faberland Kft. is, akik már több, a pályázaton részvevő települést segítettek hozzá egy ideális kialakítású modern játszótér megteremtésében. Ezeknek a településeknek a listáját, illetve a pályázat részleteit a Faberland weboldalán találják meg az érdeklődők.

Közterületi csúszda különféle korosztályú gyerekek számára

A közterületi játszóterek többnyire olyan mindannyiunk által jól ismert elemekből áll, melyek igazából már nagyszüleink korában is megvoltak, csak azóta anyagban és minőségben is fejlődésen mentek keresztül. Bár talán a többség kedvence a hinta, a csúszda is az egyik legnépszerűbb darab ezek közül. Talán mindannyian emlékszünk, hogy gyerekként a fém csúszdák konkrétan égési sérüléseket tudtak okozni rövidnadrágos csupasz bőrünkön. Bár most is fel tudnak hevülni a műanyag darabok, de már korántsem olyan veszélyes, mint korábbi társaik, ráadásul a mai játszótéri elemek EU-s szabványok alapján készülnek, így jóval biztonságosabbak. A modern játszóterek esetében igyekszenek az izgalmat és a biztonságot kimaxolni. Több helyen már kisebb csúszda rendszerekkel szerelik fel őket, a várakról különböző meredekségű és hosszúságú elemekről lehet lecsusszanni. Bár a legjobb csúszda megoldások a vizes kalandparkokban találhatóak, de a szárazföldi megoldások sem elhanyagolhatók manapság, sőt kifejezetten izgalmasak a gyerekeknek. Ezen a weboldalon pedig olyan csodás elemek találhatóak, amelyek bármilyen közterületi játszótéren megállják a helyüket.

Videojátékbolt.hu

A videojátékbolt.hu honlapján kényelmesen és egyszerűen vásárolhatja meg a legmodernebb videojáték konzolokat, illetve a legújabb játékokat. Játékaink mellé részletes és hosszú leírást is mellékeltünk, így lehetőséged van arra, hogy mielőtt megvásárolnád őket, elolvasd a cselekményüket, ezen kívül pedig a játék hivatalos videóit is mellékeltük a leíráshoz, hogy a képi világgal is szembesülhess, mielőtt választanál. A játékaink egy egészen új világba repítenek, ahol végtelen terek, izgalmas harcmezők és összetett háttértörténet vár. Lépj át a fantáziavilágok izgalmas és felejthetetlen univerzumába! Mindezt otthonról megvásárolhatod, házhoz szállítással.