Kategória: haz-lakas

Műfű blog: az igazi és a mű közti különbség a modern társadalomban

Az utóbbi hetekben időt szántam olyan kikapcsolódási lehetőségekre, mint amilyen a filmek újranézése, bepótlása. Újranéztem a Black Mirror régen látott részeit és bepótoltam egy régebbi hiányosságomat, Az éhezők viadalát. Nem is én lennék, ha ezekből nem egy-egy olyan jelenet maradt volna meg bennem, mely alátámasztja az amúgy bennem egyre jobban megerősödő érzésemet a világgal kapcsolatosan, hogy valami művel akarjuk felcserélni az igazit. Az éhezők viadalában Katniss egy alkalommal a viadal előtt a szobája okos ablakában megváltoztatja a kilátást egy erdőre, melynek hatására feljönnek benne a régi emlékek. Hiszen ez nem egy igazi erdő, nem az, ahova ki tudott szökni és el tudott menekülni a rémes hétköznapokból Gale-lel. A Black Mirror egyik falanszter történetében pedig a bicikliülés megkötöttségéből részlegesen kitörő szereplő a rész végén egy erdőt kapcsol be ugyancsak mű, okoskijelzős faliablakán. Ezek a jelenetek nagyon emlékeztetnek arra a jelenségre, hogy ma már sok helyen a fű sem az igazi. A műfű gyártás és kultúra ma már olyan szintekre lépett, hogy szinte megtévesztésig hasonlít egy műfű az eredetire. Bár nem akarok túlzásokba esni, nem állítom, hogy a műfű az a sötét oldalról származik. A Halálcsillagon legalábbis nem volt – pedig szívem szerint ajánlottam volna a Sötét nagyúrnak, ugyanis művisége ellenére is olyan otthonos, hangulatos légkört lehet teremteni a műfüvekkel, mely igazán behozza a természetet a négy fal közé, mely ajánlott, főleg, ha sikerült egy króm atmoszférát teremtenünk, mint amilyen a Halálcsillag volt...

Vásároljon lakást a Haller utcai lakóparkban!

Korunkban nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az élet minél több területén egészségesebben tudjunk élni, így a lakókörnyezetünket is igyekszünk minél egészségesebb, környezetbarát hellyé tenni. Akkor is, ha a lakóhelyünk a belváros közepén helyezkedik el. A Haller utcai lakópark pontosan erre van lehetőség, ugyanis egy parkosított környezetben építettük fel a lakóparkunkat, melyet geotermikus energiával lehet fűteni. A park területét különféle szelektív hulladékgyűjtési lehetőséggel láttuk el. Mindemellett az ide költözőknek a belvárosi élet kényelmétől sem kell elszokni, ugyanis minden irányból megközelíthető a városközpont: egyik oldalról a 4-es, 6-os villamosok, illetve a Csepel fele tartó HÉV, a másik irányból pedig a 3as metró közelíthető meg pár perces sétával, ezen kívül pedig különféle buszjáratok is közlekednek a közelben.

Házat gyorsan, olcsón, kiváló minőségben?

Ha azt hiszi, nincs ilyen, ha azt hiszi, hogy ez csak a szokásos marketing nagyottmondás, akkor itt az ideje megismerkedni a könnyűszerkezetes ház technológiájával. Amerikai filmekből ismerős lesz, de Nyugat- és Észak-Európában is egyre gyakrabban látni a készház avagy a gyorsház technológiát. A lényeg, hogy drága és nehéz elemek helyett, mint például a vasbeton, a tégla, mind többet használják a fát. Így sokkal olcsóbb az építkezés mindenki számára, és nem kell az otsoba kőművesek összegányolt munkáját javítgatni. Nem véletlen, hogy a módszer ilyen népszerű, az építkezés ideje is pár hónapra zsugorodik, szóval tényleg viszonylag gyorsan költözhető is lesz a könnyűszerkezetes ház.

Költöztetés szakemberekkel?

A költöztetés egy olyan szakma, amelyhez az erős fizikum mellett komoly szakértelem is szükséges. Egy jó költöztető cégnek tisztában kell lennie azzal, hogy mit hogyan érdemes és lehet szállítani. Mindenki tudja például, hogy a hűtőszekrények nagyon kényesek a szállításra, de ezen kívül még az se mindegy, hogy a zongorát, más hangszereket, műszaki cikkeket hogyan szállítunk. Tekintettel arra, hogy például egy hűtőszekrény meghibásodása esetén komoly anyagi kiadás vár ránk, így érdemesebb szakemberre bízni a költöztetést, hogy megkíméljük magunkat ettől a kellemetlenségtől. Emellett a nagy méretű bútorok költöztetése is nagy körültekintést igényel, különösen egy szűkebb lépcsőházon keresztül.

Szőnyeg minden mennyiségben

Egy szép szőnyeg sokat tud dobni az otthonunkon. Még jobb, ha a pénztárcánkat sem terheli meg nagyon. A scarabeus-szonyeg.hu pont ezért jó. Hatalmas választékot kínálnak, főleg egyiptomi szőnyegekből, azonban az áraik igencsak mérsékeltnek mondhatók. Ha szétnézünk a cég által kínált szőnyegek között, akkor inkább a bőség zavara miatt nehéz dönteni és nem azért, mert nincs olyan szőnyeg, amely tetszene. Tegyen egy próbát ön is! Nézze meg a kínálatot és garantáltan nem fogja kibírni, hogy ne vegye meg az egyik szép egyiptomi szőnyeget (bár az is lehet, hogy több szőnyeggel fog gazdagodni az otthona a nézelődést követően). Ráadásul itt a minőség és a szépség is találkozik.

Amire a költöztetés során mindenképp figyeljünk

Van az a bútormennyiség, amelyet már meg se próbálunk magunk költöztetni, hanem szakemberekre bízzuk. Bármilyen jó ajánlással is rendelkezik is egy költöztető cég, van pár dolog, amire mindenképp érdemes figyelnünk. Az egyik legfontosabb, hogy mire a költöztetést végző csapat megérkezik, addigra már minden bedobozolva, útra készen álljon. Mivel a költöztető cégek általában óradíjat számláznak ki, ezért jó, ha nem azért kell plusz egy órát kifizetnünk, mert mi még nem készültünk elő, ezért nem tud kezdődni a költöztetés. Másik amit érdemes szem előtt tartanunk a költöztetés zökkenőmentességének biztosítására, hogy mind a régi helyen, mind az új helyen előre gondoskodjunk a teherautó számára megállási lehetőségről. Ha ezek megvannak, akkor a költöztetés a garanciateher.com segítségével valóban problémamentes lehet.