Mi a megoldás, ha kiszakad a ponyva?

ponyva javítás

Ha fuvarozó vállalatunk van, időnként az autók ponyvája cserélésre szorulhat, ami több autó esetében hatalmas összegbe kerül. Sok esetben azonban nem fontos a ponyva kicserélése, elegendő annak javítása is. Most már sok cég foglalkozik ponyvajavítással, és majdnem minden problémára tudnak megoldást találni. Ezzel kapcsolatosan is találhatunk információt a fortunaponyva.hu oldalon, valamint minden ponyvával kapcsolatos tudnivalót is megtalálhatunk itt. Mielőtt kicserélnénk a megrongálódott ponyvát, érdemes egy szakértő csapattal megvizsgáltatni, hisz lehet, hogy egy kis javítással is meg lehet oldani a problémát, s így rengeteg pénzt takaríthatunk meg.

Ponyva szakadás okai

Az olyan kellemetlen esetekben, mikor a tolvajok felvágják a ponyvát, sem feltétlenül kell kicserélni. Amennyiben kisebb vágás van rajta, ponyvaforrasztással tudják megoldani, míg nagyobb vágás esetén ponyvafoltokat hegesztenek a vágásra. Ezzel a módszerrel megússzuk a nagyobb kiadásokat, hisz köztudott, hogy egy javítás kevesebbe kerül, mint egy teljes új ponyva.
Az időjárás is állandóan igénybe veszi a ponyvákat. Amennyiben faágak karcolják vagy hasítják föl a ponyvát, akkor is hegesztéssel kerülhető el a ponyva teljes cseréje. A hegesztéses foltok sokkal tartósabbak, mint a varrásosak, ugyanakkor vízállóak is. A nap UV-sugarainak hatására a tetőponyvába apró, szemmel szinte láthatatlan lyukak égnek, mely következtében nagyon könnyen elázik a rakomány. Amennyiben a ponyva tartalmaz még elegendő PVC-t, akkor foltot lehet hegeszteni rá, de ha már csak a szövet ponyva maradt, akkor nem marad más, mint a ponyva teljes cseréje.
Ha nem csak a ponyva sérült meg, hanem a fémszerkezet is, akkor is van lehetőség javításra. Szakképzett lakatosok kitűnően ki tudják javítani az ilyen problémákat.
Vállalkozások részére nagyon fontos, hogy mindig kifogástalan állapotban legyen az autón a ponyva, hisz nem csak az áru épsége fontos, de esztétikai szempontból sem mindegy, hogy néz ki a ponyva. Egy leendő ügyfél a ponyva állapota alapján is véleményt alkot a vállalkozással kapcsolatosan. Kisebb károsodások esetén lehet jó megoldás a foltozás, hisz pár óra alatt orvosolni tudják a problémát a szakavatott kezek.